Renault Kangoo gaat op zijn beurt elektrisch

1mnd geleden | Frédéric De Backer

De elektrische aandrijving, die al beschikbaar is op de bestelwagen, zal tijdens het Autosalon van Parijs zijn intrede doen op de passagiersversie van de Renault Kangoo. Hij wordt E-Tech Electric genoemd, net als de andere elektrische auto's in het gamma, en heeft een maximale actieradius van 285 kilometer dankzij zijn lithium-ionaccu met een capaciteit van 45 kWh.

Esthetisch gezien onderscheidt alleen zijn radiatorgrille, waarvan het logo de laadpoort verbergt, hem van de verbrandingsversies. Binnenin heeft de elektrische Kangoo daarentegen een uniek kenmerk: een schuifbank, die zeer praktisch is voor dagelijks gebruik.

Het geruststellende aspect voor kopers is dat de accu's een garantie van 8 jaar of 160.000 kilometer bieden. Gedurende deze periode worden zij kosteloos vervangen indien hun capaciteit onder 70% van de nominale waarde daalt.

Aan het stuur kan de bestuurder kiezen uit drie modi voor regeneratief remmen. En om in alle seizoenen een optimale autonomie te garanderen, maakt de Kangoo E-tech Electric gebruik van een warmtepomp voor verwarming en koeling. Dankzij deze functie blijft de actieradius van 85 kilometer gegarandeerd!

Om de accu op te laden biedt Renault drie verschillende laders aan. Een wisselstroomlader op 11 kW of 22 kW, om in 2u40 van 15 naar 80% te gaan. En een gelijkstroomlader tot 80 kW, om 170 kilometer bereik terug te winnen in 30 minuten.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in