Porsche brengt Sally tot leven voor het goede doel

1mnd geleden | Nicolas Morlet

Fans en ouders weten dat Sally Carrera, de soulmate van Flash McQueen in de tekenfilmsaga Cars herkenbaar een Porsche 911 is. Pixar Studios en de autofabrikant hebben de handen ineengeslagen om een levensechte one-off te maken op basis van het fictieve personage. De auto wordt geveild voor niet één maar twee goede doelen.

Deze unieke 911, Sally Special genaamd, werd gemaakt door de afdeling Special Projects van Porsche in nauwe samenwerking met Pixar. Dit is de eerste keer dat de animatiestudio een project als dit steunt. "Sally" is gebaseerd op de GTS-variant van de 911 Carrera, die 480 pk heeft. Hij heeft zijn eigen speciale kleur, toepasselijk “Sallybluemettalic” genaamd, en is uitgerust met opnieuw geïnterpreteerde 20- en 21-duimsvelgen in turbolook die passen bij de stijl van de huidige 911 "992", terwijl er tegelijkertijd een link wordt gelegd met de 911 "996" die Sally in de trilogie is.

Voor het interieur kregen de ontwerpers de vrije hand: "Het speciale Sallybluemetallic wordt ook in het interieur gebruikt, waar het zowel duidelijke accenten als subtiele details creëert die hopelijk een glimlach op het gezicht van de toekomstige eigenaar toveren", legt Daniela Milošević, hoofd interieurdesign, uit. Daartoe behoren speciale bekledingen in Pepita-stof in drie kleuren, gecombineerd met krijtkleurig leder en stiksels in Speed Blue. De auto wordt vergezeld door een uniek horloge van Porsche Design, ook ontwikkeld in samenwerking met Pixar.

Benefietauto

De 911 Sally Special wordt volgend weekend geveild tijdens de Monterey Car Week in Californië. De opbrengst van de veiling gaat naar twee goede doelen: Girls Inc, dat zich inzet voor de ontwikkeling en emancipatie van meisjes in de Verenigde Staten; en USA for UNCHR, dat Oekraïense vluchtelingen helpt.

Porsche brengt Sally tot leven voor het goede doel
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in