Nieuwe versie Mercedes SL krijgt een touch F1

1mnd geleden

Terwijl Mercedes zijn nieuwe SL met een grote V8 introduceerde in twee vermogensconfiguraties, 55 en 63, breidt het merk het gamma nu al uit. Maar, de bescheidener 43-versie met een viercilindermotor heeft wel Formule 1-technologie.

De nieuwe motor is een bescheiden 2-liter. Maar hij is uitgerust met een grote elektrische turbocompressor die is afgeleid van de expertise die Mercedes in de Formule 1 op deed, een primeur voor een productieauto. Hierdoor kan hij een zeer royaal vermogen halen voor een viercilindermotor: 381 pk. Een elektrische turbo op 48 volt maakt van de SL een "microhybride". De versterkte startdynamo kan een extra vermogen van 14 pk leveren tijdens het accelereren bij lage snelheden.

De prestaties zijn nog steeds heel behoorlijk: 4,9 seconden van 0 tot 100 km/u, met een topsnelheid van 275 km/u. En net als bij de V8, wordt alleen de negentrapsautomaat aangeboden. Het brandstofverbruik ligt duidelijk veel lager dan bij de 55 en 63 versies: 8,9 tot 9,4 l in WLTP-cyclus (201 tot 214 g/km). De prijs zou ook beduidend lager moeten liggen dan de basisprijs van 167.343 euro die voor de SL55 wordt gevraagd.

Nieuwe versie Mercedes SL krijgt een touch F1
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in