Nieuwe spyder van Maserati zal Cielo heten

1mnd geleden

Maserati is klaar voor de presentatie van een nieuw model: de spyderversie van de MC20, die de MC20 Cielo zal heten. De wereldpremière vindt plaats op 25 mei.

Even een naamontleding. MC is de afkorting van Maserati Corse; 20 verwijst naar 2020, het jaar dat het nieuwe tijdperk van het merk inluidt, en Cielo ('hemel' in het Italiaans) onderstreept het feit dat dit model gewijd is aan het plezier van het open rijden zonder dat de supercarkwaliteiten op de schop gaan.

De nieuwe spyder is 100% made in Italy: hij werd ontwikkeld in het Maserati Innovation Lab in Modena, en wordt net als de coupé geproduceerd in de historische Viale Ciro Menotti-fabriek.

Een opvolger voor de 8C?

Naast de aanstaande komst van deze spyder wordt achter de schermen gefluisterd dat Alfa Romeo de MC20 wel eens zou kunnen aangrijpen om een van zijn iconische modellen nieuw leven in te blazen, of zelfs twee als het om de coupé- en cabrioletversies zou gaan, namelijk de 8C. Was die laatste immers niet gebouwd op basis van een Maserati Granturismo?

Het is een feit dat Alfa Romeo op de rand van de afgrond staat en Carlos Tavares heeft reeds gewaarschuwd dat, indien de onlangs gelanceerde Tonale geen succes wordt, het merk de deuren zal sluiten. De productie van een supercar in beperkte oplage (en dus hogere winstmarges) zou echter een reddingslijn kunnen zijn voor de Milanese fabrikant. Vooral omdat de vorige 8C een groot succes was. Wordt vervolgd?

Nieuwe spyder van Maserati zal Cielo heten

Tweedehands auto's van de dag

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in