Nieuwe motoren voor de Cupra Leon

1mnd geleden

Hoewel het een merk op zich is geworden, heeft Cupra nog steeds een aantal opgepepte Seat-modellen in zijn gamma staan. Dat is het geval voor de Leon, die twee nieuwe motoren krijgt, al zal hiermee sportiviteit meer een gemoedstoestand dan een realiteit zijn.

Het Cupra Leon-gamma, dat tot nu toe beschikbaar was in versies met 300 pk (benzine) en 204 en 245 pk (hybride), wordt uitgebreid met twee veel rationelere motoren. De vijfdeursberline en de break kunnen nu worden besteld met de 2.0 TSI-benzinemotor van 190 pk, en zelfs de 1.5 TSI van 150 pk, die beide automatisch worden gekoppeld aan de DSG-versnellingsbak.

Deze motoren lijken niet veel rijplezier in petto te hebben. Het doel ligt elders, het merk maakt er geen geheim van: de verkoopcijfers opkrikken.

"De CUPRA Leon presteert nu al uitstekend, maar we zijn voortdurend bezig met de ontwikkeling van het voertuig om het aanbod voor onze klanten te maximaliseren, het meer personaliseerbaar te maken en de verkoopdoelstellingen te verhogen", aldus Kai Vogler, Vice President Sales & Marketing van Cupra. "Met de introductie van deze motoren is het onze ambitie om met de Cupra Leon een groot succes te boeken, zoals we dat ook met de Formentor hebben gedaan.”

Aan deze verklaringen willen we toevoegen dat het merk Seat gewoon aan het verdwijnen is...

Nieuwe motoren voor de Cupra Leon
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in