Nieuwe auto voor Emmanuel Macron

2w geleden

De Franse president onthulde gisteren zijn nieuwe DS 7 Crossback Elysée, een 20 centimeter langere versie van de cross-over. Voor de speciale behoeften van het staatshoofd kwam er wel wat aanpassingswerk aan te pas.

In vergelijking met de DS7 Crossback van Jan met de pet onderscheidt het model van Emmanuel Macron zich door zijn 20 centimeter langere wielbasis die nu 2,94 meter bedraagt. De totale lengte van de auto is dus 4,79 meter. Deze transformatie werd gevraagd door het Elysée-paleis, zodat de SUV een "rijdend kantoor" kon worden. De DS heeft twee onafhankelijke achterbanken en is uitgerust met aktetassen, tablets en diverse usb-poorten.

Om er zeker van te zijn dat hij ongehinderd kan rondrijden, is de DS 7 verder uitgerust met zwaailichten in de grille aan de voorkant, de onmisbare vlaggenhouders en een communicatieapparaat dat in contact staat met de escorte. Onder de motorkap ligt een hybride motor van 300 pk. Geen overschot, want het voertuig, dat gepantserd is ter bescherming van de president, weegt als een olifant.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in