Nieuwe BMW 7 Reeks: luxe onder stroom

1mnd geleden

45 jaar na de lancering van de eerste BMW 7 Reeks wil de zevende generatie van het model niets minder dan de meest geavanceerde en innovatieve limo in zijn segment zijn.

We laten het aan jou over om te oordelen over de styling van BMW's nieuwe limousine, die in tegenstelling tot zijn voorgangers uitsluitend verkrijgbaar zal zijn als model met lange wielbasis. Achterin beschikken de passagiers niet alleen over royaal veel beenruimte, maar ook over een uniek entertainmentpakket in de vorm van het nieuwe BMW Theatre Screen. Dit panoramische scherm van 31,3 duim en met 32:9-formaat en 8K-definitie, dat aan de hemelbekleding is bevestigd, verandert de achterbank in een exclusieve privébioscoop op wielen. Voor het eerst kunnen de bestuurder en voorste passagier ook gebruikmaken van on-demand videostreaming van YouTube vanaf het bedieningsscherm. De nieuwe BMW 7 Reeks krijgt een met 5G compatibel antennesysteem dat hogesnelheidsconnectiviteit biedt.

Elektrisch

In Europa zal de 7 Reeks aanvankelijk uitsluitend elektrisch zijn. Hij zal dus i7 heten. Met name in de VS en China zullen bij de introductie, naast de volledig elektrische variant, nog twee benzineversies met milde hybridisatie worden aangeboden. Plug-inhybrides zullen naar verwachting op veel markten volgen vanaf begin 2023. Daaronder ook het eerste BMW M-model met een zescilinder-benzinemotor en een plug-inhybride aandrijving. Een variant met een dieselmotor en een mildhybride ondersteuning op 48 volt komt er ook nog voor Europa.

Meer versies van de volledig elektrische BMW i7 volgen op een later tijdstip, waaronder de i7 M70 xDrive met twee motoren (meer dan 600 pk en 1.000 Nm). Het krachtigste BMW-model dat ooit voor de weg werd gehomologeerd, accelereert van 0 tot 100 km/u in minder dan 4,0 seconden (voorlopig cijfer).

Voor regeringsfunctionarissen en vips die speciale bescherming nodig hebben, brengt BMW in de loop van 2023 een gepantserde versie op de markt.

Nieuwe BMW 7 Reeks: luxe onder stroom
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in