Nieuw record voor de Porsche Cayman

1mnd geleden

De GT4 RS is een evolutie van de Porsche Cayman 718 GT4, een als sportwagen vermomde racewagen die, alhoewel nog niet officieel gelanceerd, al naam heeft gemaakt op de noordelijke lus van de Nürburgring.

De GT4 RS, ofwel de ultieme versie van de 718 Cayman, maakt in november zijn debuut. Intussen worden de laatste tests op de weg en op het circuit uitgevoerd. Gebaseerd op Porsches RS-recept, dat lichtheid, topprestaties en een uitmuntend rijgedrag nastreeft, wordt dit een van de spannendste sportauto's van het jaar.

Dat is al bewezen. Want op de Nürburgring legde piloot Jörg Bergmeister een ronde af in 7'09''300. Dat is 23,6 seconden sneller dan het record van de Cayman 718 GT4 waarvan hij is afgeleid. Een duizelingwekkende chrono!

Porsche houdt vol dat de auto in standaardlivrei aantrad en alleen was voorzien van optionele kuipstoelen en Michelin Pilot Sport Cup 2R-racebanden. Voorlopig heeft de Duitse fabrikant nog geen details onthuld over de mechanica van deze indrukwekkend uitziende auto.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in