Morgan presenteert de snelste auto uit zijn geschiedenis

1mnd geleden

Uitgerust met een 4,8 liter-V8 van BMW - zonder turbo! - ontwikkelt de Britse auto met zijn heerlijke retro-uitstraling 375 pk. Meer dan genoeg om vlotjes weg te scheuren over landwegen!

Gemaakt als eerbetoon aan de Morgan Plus 8 "Big Blue" die in de jaren 90 deelnam aan races, worden er slechts negen stuks van deze Plus 8 GTR gebouwd, allemaal gebaseerd op enkele overgebleven chassis die de kleine Britse fabrikant nog in de kelder had liggen van de uit de catalogus verdwenen Plus 8.

Aan boord van dat chassis klom een 4,8-liter-V8 die BMW vroeger in zijn X5 lepelde, goed voor een vermogen van 375 pk met keuze uit een handgeschakelde versnellingsbak of een automatische transmissie. Doe trouwens geen moeite, alle GTR's zijn al uitverkocht en werden zorgvuldig geconfigureerd door de schare klanten.

In tegenstelling tot de andere Morgans, die roadsters zijn, is dit speciale model een coupé, met een vast aluminium dak. Vier blijven er in het Verenigd Koninkrijk, de vijf resterende worden over de hele wereld verspreid.

Morgan presenteert de snelste auto uit zijn geschiedenis
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in