Mercedes S63 AMG: V8 onder stroom voor krachtigste S-Klasse ooit

1mnd geleden | Nicolas Morlet

Ja, de S-Klasse is die typisch grote statuslimo, maar hij is ook al verschillende generaties verkrijgbaar in een supercharged versie van Mercedes' huistuner, AMG. Ook bij de nieuwe editie hebben de ingenieurs alles uit de kast gehaald: de nieuwe S63 AMG is simpelweg de krachtigste S ooit geproduceerd. Deze cavalerie is een troepenmacht...

802 pk! Dat is het totale vermogen van de nieuwe S63 AMG. Het cijfer, dat kan worden omschreven als "meer dan comfortabel genoeg", wordt verkregen door een 4,0-liter-twinturbo-V8 met een elektrische motor te combineren. De laatste kan ook soloslim spelen, maar nooit langer dan 33 kilometer. Voldoende om een officieel brandstofverbruik van 4,4 l/100 km te halen.

Nog het indrukwekkendst zijn de prestaties: de topsnelheid bedraagt 290 km/u, en de acceleratie van 0 tot 100 km/u duurt niet langer dan 3,3 seconden! Behoorlijk gemeen voor een reislimo van 5,30 meter lang, met comfort als zijn primaire roeping. De AMG 63 is uitgerust met een adaptieve luchtvering met actieve rolstangen en een meesturende achteras voor meer wendbaarheid.

Het beste van de S-Klasse en AMG, kortom.

Mercedes S63 AMG: V8 onder stroom voor krachtigste S-Klasse ooit
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in