Mercedes A-Klasse trekt zich terug uit Noord-Amerika

2j geleden | Stephane Monsin

Mercedes heeft besloten de A-Klasse van de Noord-Amerikaanse markt te halen, minder dan 4 jaar na de introductie. De compacte auto wordt geofferd op het altaar van de rentabiliteit en vooral van de SUV's, die nog steeds aan populariteit winnen.

De A-Klasse, die in 2018 in de VS werd gelanceerd, was het instapmodel van de autofabrikant uit Stuttgart. Mercedes rekende erop dat de nieuwe generatie jongere kopers zou aantrekken en marktaandeel kon veroveren ten nadele van de concurrentie. Onredelijk waren de ambities niet. Voor de erg van Europa verschillende markt, die vooral teert op de sterke aantrekkingskracht van grote voertuigen, werd een aandeel van 5% vooropgesteld.

Weg uit Noord-Amerika

Drie jaar later lijkt het erop dat Mercedes haar strategie aan de overkant van de Atlantische Oceaan zal wijzigen. Volgens Carscoops zullen zowel de vijfdeurs als de sedanversie van de A-Klasse na het modeljaar 2022 niet meer worden voortgezet in Canada. Een plaatselijke woordvoerder vertelde Carscoops dat het besluit "deel uitmaakt van de voortdurende inspanningen om de productportefeuille te stroomlijnen".

Ook in de VS zal de A-Klasse uit het gamma van Mercedes verdwijnen. De CLA, GLA en GLB, op basis van hetzelfde platform, blijven aanwezig in Noord-Amerika. De verkoop daarvan zou beduidend hoger liggen dan die van de A-Klasse.

Geen verandering in Europa

En in Europa? Daar hebben fabrikanten als Audi al besloten hun instapmodellen zoals de A1 en Q2 niet te vernieuwen. Voor de Mercedes A-Klasse liggen de kaarten anders. De gevierde compacte auto, die groter is dan de A1 en de Q2, zal de catalogus niet verlaten en een nieuwe bijgewerkte versie staat voor binnenkort op de planning. De Mercedes A-Klasse leek bij zijn lancering zeer modern, met een uitstekende multimediamodule. De facelift houdt het wellicht op een paar stilistische en technische wijzigingen.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in