Maak kennis met de toekomstige bestseller van Mercedes: de GLC

3w geleden | Nicolas Morlet

De Mercedes GLC, die in 2015 werd gelanceerd, heeft zich al snel opgewerkt tot een van Mercedes' bestsellers wereldwijd. De tweede generatie bouwt voort op dit succes zonder al te veel risico's te nemen, en versterkt zijn kwaliteiten, vooral op het vlak van plug-inhybride motoren.

Aangezien het huidige model nog steeds een publiekstrekker is, hebben de ontwerpers van Mercedes geen risico's genomen bij het ontwerpen van het nieuwe model. De 2022 GLC zou in feite als een facelift kunnen worden beschouwd, aangezien de kenmerken zo gelijkaardig zijn aan het vorige model. De SUV is echter 6 centimeter langer, voornamelijk door andere overhangen voor en achter, terwijl de wielbasis slechts 1,5 centimeter langer is. Deze verlenging komt ten goede aan de praktische aspecten, de inzittenden achterin en de bagageruimte, die nu een volume heeft van 600 liter. Ook de aerodynamica is verbeterd, wat het brandstofverbruik ten goede komt.

De verandering is veel duidelijker in het interieur, waar de GLC een dashboard erft dat grotendeels is geïnspireerd op dat van de nieuwste C-Klasse. Het hoofdscherm, geplaatst in portretmodus, beslaat de volledige middenconsole en een tweede aanpasbaar scherm voor de bestuurder bevat de instrumententellers. Zoals Mercedes dat verplicht is, voert connectiviteit het hoge woord en is het "Hey Mercedes"-stemcommandosysteem beschikbaar om tal van functies te bedienen.

Oplaadbare hybrides

Onder de motorkap huizen er veel veranderingen. Alle motoren zijn uitgerust met hybride technologie van diverse pluimage. De benzinemotoren (204 en 258 pk) en dieselmotoren (197 pk) zijn uitgerust met een milde 48V-hybride die in de eerste meters van de acceleratie een boost van 17 kW (23 pk) geeft. Het gamma plug-inhybrides werd uitgebreid tot drie versies: twee benzines (313 of 381 pk) en zelfs een diesel van 335 pk. De elektromotor levert altijd 136 pk en kan dankzij de royale accu van 31,2 kWh de SUV in zijn eentje zo'n 100 kilometer lang van stroom voorzien. Dit is een aanzienlijke verbetering ten opzichte van het vorige model.

De lancering is gepland voor dit najaar.

Maak kennis met de toekomstige bestseller van Mercedes: de GLC
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in