Komt er een nieuwe Tesla Model 3 in 2023?

2mnd geleden | Nicolas Morlet

Nadat de Model 3 het Tesla-gamma aanzienlijk kon verbreden is hij nu grotendeels verdrongen door zijn SUV-variant, de Model Y. Maar de situatie zou volgend jaar al kunnen veranderen, want de Californische fabrikant plant een ingrijpend herontworpen versie van zijn sedan.

Tesla boekt succes met zijn compacte modellen. Zozeer zelfs dat in tegenstelling tot de grote Model S en Model X, die een constante maar discrete esthetische evolutie hebben doorgemaakt - elf jaar voor de eerste, en zeven jaar voor de tweede - de Model 3 naar verluidt al vanaf volgend jaar een grote update krijgt.

Nog minimalistischer interieur

Volgens verschillende bronnen waarmee Automotive News sprak, zou het project, dat bekendstaat als "Highland", een revisie van het exterieur en interieur van de Model 3 omvatten. Het doel zou zijn om "het aantal onderdelen binnenin te verminderen, terwijl men zich concentreert op de functies die de klanten waarderen, waaronder het scherm.” Dit, terwijl het dashboard van de Amerikaanse sedan al een van de meest minimalistische op de markt is!

De gerestylede Tesla Model 3 zal naar verwachting in het derde kwartaal van 2023 in productie gaan in de fabriek in Shanghai, en iets later in de fabriek in Fremont (Californië). Als - voor één keer - productievertragingen deze plannen niet in gevaar brengen, zou de komst op onze markt dus eind volgend jaar moeten plaatsvinden.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in