Jaguar F-Pace 400 Sport en 300 Sport: meer street credibility

1mnd geleden

De Jaguar F-Pace biedt meer keuze en technologie dan ooit tevoren, met de toevoeging van de nieuwe dynamische modellen 400 Sport en 300 Sport.

Nieuwe 21-duimsvelgen in Gloss Black, Black Pack en Gloss Black-dakrails, Performance Oxford gedoopte lederen zetels, suède hemelbekleding, de houtbekleding Satin Charcoal Ash en glanzende metalen pedalen. Zonder twijfel halen de nieuwe versie 400 Sport en 300 Sport van de F-Pace alles uit de kast. En niet alleen qua uiterlijk.

Benzine of diesel

De 400 Sport wordt aangedreven door de 3.0 Ingenium MHEV-benzinemotor, een zescilinder-in-lijn. Met zijn twin-scrollturbo, ondersteund door een elektrische compressor, continu variabele klepliftregeling en directe injectie, ontwikkelt hij 400 pk en 550 Nm en kan de 400 Sport in 5,4 seconden van 0 naar 100 km/u accelereren (topsnelheid begrensd op 250 km/u).

De 300 Sport-versie is uitgerust met een zescilinder-diesel van de Ingenium-familie, ook als milde hybride. Hij heeft twee turbo's met variabele geometrie en een common rail die werkt bij een maximale druk van 2.500 bar in combinatie met piëzo-elektrische injectoren. Met 300 pk en 650 Nm accelereert de 300 Sport in slechts 6,4 seconden van 0 naar 100 km/u en haalt hij een topsnelheid van 230 km/u.

Microhybrides

Het microhybride systeem MHEV maakt gebruik van een riemaangedreven startgenerator in plaats van de traditionele alternator om energie terug te winnen die normaal verloren gaat tijdens het vertragen en remmen. Deze energie wordt vervolgens opgeslagen in een lithium-ionbatterij van 48V  die zich onder de laadruimte achterin bevindt. Ze helpt de motor aan kracht en zorgt ook voor een soepelere, stillere en meer responsieve stop/startfunctie.

Alle F-Pace-modellen zijn uitgerust met intelligente vierwielaandrijving en een achttrapsautomaat die kan worden bediend met de Jaguar Drive Selector of de schakelpeddels. De Jaguar F-Pace 400 Sport en 300 Sport zijn in België verkrijgbaar vanaf 95.630 euro en 90.740 euro.

Jaguar F-Pace 400 Sport en 300 Sport: meer street credibility

Tweedehands auto's van de dag

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in