Ingrijpende update voor de Citroën C5 Aircross

4d geleden

Citroën opent het jaar met een facelift van zijn middelgrote SUV. Veel restylings zijn onmerkbaar, maar dat kunnen we in dit geval niet zeggen.

De in 2018 gelanceerde familiale SUV van Citroën gaat de tweede helft van zijn carrière in. En dan is een facelift onvermijdleijk Er is zelfs sprake van van een "facelift" in de ware zin van het woord, want de auto kreeg inderdaad een nieuw gezicht. Zonder ook maar één carrosserie-onderdeel te hebben veranderd, zijn de ontwerpers van Citroën erin geslaagd om de C5 Aircross een volledig nieuwe identiteit te geven. En vooral een echt moderne identiteit - naar onze bescheiden mening.

Meer dan een nieuwe voorbumper, nieuwe koplampen, een nieuwe lichtsignatuur en, aan de achterzijde, nieuwe koplampunits met meer volume waren er niet voor nodig. Uiteindelijk is de C5 Aircross assertiever, om niet te zeggen voornamer. Tegelijkertijd zullen sommigen het betreuren dat het vriendelijke en sympathieke aura van weleer op de schop ging.

Nog meer comfort

Aan boord zijn er ook veranderingen. Het centrale deel van het dashboard is opnieuw ontworpen om plaats te bieden aan de nieuwste generatie van het multimediasysteem van de Stellantis-groep, zoals dat bijvoorbeeld ook in de nieuwe Peugeot 308 steekt. Een van de voordelen van het nieuwe scherm van 10 duim is dat het voortdurend de bedieningsknoppen van de airco kan afficheren, zodat je bij de minste swipe niet opnieuw naar de temperatuurhuishouding moet beginnen zoeken.

De auto die al de meest comfortabele auto in zijn categorie was, doet die reputatie nog wat meer eer aan. In feite zijn naast de ophanging met progressieve hydraulische bumpers, die sinds de lancering in 2018 standaard is op alle versies, nu ook de opmerkelijke Advanced Comfort-stoelen toegevoegd. Die waren al op de nieuwe C3 en C4 gemonteerd.

De vernieuwde Citroën C5 Aircross verschijnt deze zomer bij de dealers, met ongewijzigde motoren op de kaart: benzine, diesel (130 pk in beide gevallen) of een 225 pk sterke plug-inhybride. Prijzen zijn nog niet bekend.

Ingrijpende update voor de Citroën C5 Aircross

Tweedehands auto's van de dag

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in