Hyundai introduceert nieuwe Kona

1mnd geleden | Nicolas Morlet

Hyundai onthult de tweede generatie van de Kona. Deze heeft een veel sterkere persoonlijkheid, met een duidelijk andere uitstraling zowel aan boord als aan de buitenkant, maar met een motorenaanbod dat even breed is als altijd.

De nieuwe Hyundai Kona herziet de stijl van het model volledig, zonder het huidige model te verloochenen. Hij behoudt de karakteristieke kenmerken van de voor- en achterbumper, die op sommige modellen onafgewerkt kunnen worden gelaten voor een avontuurlijkere stijl. Maar er is een echte moderniteit, met een LED-strip die zowel de voor- als achterkant kruist, met ook de vierkante leds die we al zagen op de Ioniq 5 en 6. De bumpers zullen ook verschillen naargelang de gekozen motor en afwerking.

Qua afmetingen is de Kona met 4,35 meter nu 15 centimeter langer dan zijn voorganger. Dit laat iets meer ruimte voor de Bayon, terwijl er voldoende marge overblijft met de Tucson (4,50 meter). Dit komt uiteraard de binnenruimte ten goede, waar ook een verfijnder meubilair te vinden is, met in het bijzonder het dubbele scherm verzameld onder een gemeenschappelijke module die we al zagen op de Ioniq-modellen.

Elektrisch, hybride of benzine

Zoals voorheen zal de Kona een brede waaier aan motoren aanbieden: benzine, zelfopladende hybride of 100% elektrisch. Het merk onthult nog niet alle technische kenmerken, maar we kunnen met recht en rede aannemen dat ze sterk zullen gelijken op die van de nieuwe Kia Niro, zijn technische neef. Hyundai heeft nog niet gezegd wanneer de nieuwe Kona arriveert. Maar we zullen nog even moeten wachten, want de fabrikant heeft aangegeven dat verdere informatie "in de komende maanden" volgt.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in