Facelift Toyota Corolla: dynamischer dan ooit

3w geleden

De 12de generatie van de Toyota Corolla heeft een lichte cosmetische make-over gekregen, samen met een paar verbeteringen aan de mechaniek en de elektronische componenten.

Aan de buitenkant zijn er weinig veranderingen. Naast een vers kleurenpalet zijn de enige wijzigingen een nieuw patroon voor het radiatorrooster en andere mistlampen, evenals nieuwe lichtmetalen velgen. De topversies krijgen adaptieve LED-koplampen. Voor het interieur is de sfeer moderner en luxueuzer met nieuwe grafische elementen, bekleding en reliëfpatronen die driedimensionale diepte en tastbare aantrekkingskracht aan de stoffering, oppervlakken en afwerkingen toevoegen.

Het uitgebreide 10,5 duim grote multimediascherm werd voorzien van graphics in hoge definitie, terwijl het instrumentenpaneel van de bestuurder een nieuw 12,3 duim groot en configureerbaar scherm is geworden.

De Corolla GR Sport krijgt ook een kleine upgrade. Zijn allemaal nieuw: 18 duimsvelgen, achterbumper, zijschorten én de  stoelbekleding.

De voertuigen worden standaard geleverd met vier jaar toegang tot Toyota Smart Connect of Toyota Smart Connect+ (afhankelijk van het model), dat toegang geeft tot cloudgebaseerde navigatie met realtime verkeers- en reisinformatie. Bovendien kan de bestuurder een beroep doen op een nieuwe spraakassistent, terwijl een aantal diensten op afstand beschikbaar zijn via de MyT-app.

Meer vermogen

De 1,8-litermotor ontwikkelt nu 140 pk, waardoor de 0-100 km/u-tijd met 1,7 seconden wordt teruggebracht tot 9,2 seconden. En terwijl de prestaties toenemen, blijft de CO2-uitstoot ongewijzigd op 102 g/km.

Het totale vermogen van de 2,0-litermotor werd opgetrokken tot 196 pk en de 0-100 km/u-tijd werd met bijna een halve seconde verkort tot 7,5 seconden. De CO2-uitstoot in de gecombineerde cyclus is teruggebracht tot 107 g/km (-2 g/km). Het hybride regelsysteem, dat vaak wordt bekritiseerd om zijn 'koffiemolen'-effect, is herzien voor een groter reactievermogen met een verlaging van het toerental tijdens het accelereren.

Het geluid van de aandrijflijn tijdens het optrekken is ook verminderd. Zonder verdere details te geven, zegt Toyota dat de capaciteit van de lithium-ionbatterij is verhoogd, terwijl het volume en het gewicht ervan zijn verminderd (tot 18 kg minder, afhankelijk van de aandrijflijn).

De nieuwe Corolla-reeks zal in het eerste kwartaal van 2023 in de verkoop gaan.

Facelift Toyota Corolla: dynamischer dan ooit
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in