De krachtigste Golf ooit!

1mnd geleden | Nicolas Morlet

De Golf R is 20 jaar oud. Om deze verjaardag te vieren, maakt Volkswagen zich op voor een speciale herdenkingsreeks. Voor één keer is het niet zomaar een kwestie van decoratieve elementen, maar ook van een echte mechanische evolutie. Ontmoet de krachtigste Golf uit de geschiedenis van het model.

Hoewel de GTI de meest iconische Golf blijft, is het de R die sinds de lancering van de R32 20 jaar geleden het sportiefste postje bekleedt. De 3.2 V6 is sindsdien vervangen door een 2.0 Turbo, maar dankzij de turbo is het vermogen in de loop der jaren alleen maar toegenomen, van 241 pk tot 320 pk. En binnenkort zelfs 333 pk op de speciale ‘20 Jahre’-serie, wat de krachtigste Golf is die ooit op de markt is gebracht. Zijn commerciële carrière is kort, want hij zal maar tot medio 2023 te koop zijn.

De speciale jubileumserie wordt uitgerust met het optionele R-Performance-pakket, dat hem nog wendbaarder en leuker maakt. Hij krijgt ook schakelpeddels voor de gerobotiseerde zevenbak die in zijn sportstand speciale feedback geeft. De prestaties wijzigen niet: 4,7 seconden van 0 tot 100 km/u en een topsnelheid van 270 km/u.

Esthetisch onderscheidt de exclusieve Golf R zich door zijn blauwe velgen en sierelementen. Deze kleur vind je verder nog terug in sommige details aan boord. Er zijn ook inzetstukken uit echte koolstofvezel, een primeur voor Volkswagen.

De krachtigste Golf ooit!
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in