De Porsche 911 Carrera voor puristen

1mnd geleden | Frédéric De Backer

Bij Porsche staat de "T" voor "Touring". En in Stuttgart betekent "Touring" nog méér sport...

Je moet terug naar 1968 om de eerste Porsche 911 T op de weg te zien verschijnen. Hij verdwijnt in 1973, voordat Porsche in 2017 opnieuw een 911 onder die letter uitbrengt. De nieuwkomer zit binnen het gamma tussen de Carrera en Carrera S in. Zoals het een 'T' betaamt, wordt hij standaard geleverd met een manuele zevenbak, hoewel de achttraps-PDK nog steeds leverbaar is. Om gewicht te besparen doet de nieuwe 911 T het zonder achterbank, terwijl het gebruik van isolatie en de dikte van de ramen verminderd. is Zelfs de batterij is op dieet.

De 911 T is gestroomlijnder en staat volledig in het teken van rijplezier. Het sportonderstel behoort tot de standaarduitrusting, evenals Porsche Torque Vectoring met een sperdifferentieel achteraan. Op verzoek kan de achteras meesturen. Dit betekent dat de auto op z’n dooie gemak haarspeldbochten in de bergen kan nemen.

Onder de motorkap herbergt de 911 T een twinturbomotor met 385 pk en een koppel van 450 Nm. Dit betekent dat hij in 4,5 seconden van 0 naar 100 km/u kan snellen en 291 km/u haalt. De Belgische prijs bedraagt 129.086 euro.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in