Citroën C5 Aircross: een beetje kwaad ziet er beter uit

1w geleden

De Citroën C5 Aircross, door velen beschouwd als de comfortabelste SUV in zijn categorie, laat zijn welvingen achterwege en kiest voor een agressiever lijnenspel.

Met meer dan 260.000 verkochte exemplaren sinds zijn lancering in 2018 heeft de C5 Aircross zich weten te onderscheiden in het zeer competitieve segment van de compacte SUV. Hielpen mee: zijn ruimte aan boord met zijn drie afzonderlijke verschuifbare, verstelbare en neerklapbare achterbank, zijn modulariteit (bagageruimte van 580 tot 720 liter in de versie met verbrandingsmotor en van 460 tot 600 liter voor de stekkerhybride) en vooral zijn ongeëvenaarde comfort, vooral dankzij zijn dubbele hydraulische schokdempers.

Visueel breder en imposanter, introduceert de C5 Aircross nu een nieuwe designtaal. Geen rondingen meer, maar gestructureerde lijnen voor een extra dosis karakter. Bovendien geven verschillende nieuwe stijlelementen het geheel een elegantere en modernere look. Daartoe behoren andere wielen, het debuut van de kleur Eclipse Blue en glanzend zwarte spiegelkappen.

Naast een nieuw ontworpen middenconsole is het interieur nu dynamischer en verfijnder, wat de ruimte en het comfort ten goede komt. Het nieuwe 10 duim grote aanraakscherm (voor versies met navigatie) staat hoger voor een betere leesbaarheid.

Maar de belangrijkste verandering zijn de zetels. De C5 Aircross is uitgerust met de nieuwe generatie Citroën Advanced Comfort-stoelen al bekend vanop de C4 en C5 X. Samengesteld uit hoogtechnologische schuimsoorten zoals in en rond de kern van de zetel bieden de Citroën Advanced Comfort-zetels het beste op het vlak van welbehagen voor het hele lichaam. Verwarming? Massage? Check en nog eens check.

Citroën C5 Aircross: een beetje kwaad ziet er beter uit

Tweedehands auto's van de dag

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in