BMW X1 en iX1: daar is de showroom in zicht

1w geleden

Het aftellen is begonnen voor de derde generatie van de BMW X1 en voor de eerste volledig elektrische Sports Activity Vehicle (SAV) in het compacte premiumsegment.

De nieuwe BMW iX1 (WLTP-bereik van 413-438 kilometer) heeft met succes zijn rijdynamische tests doorlopen in het wintertestcentrum van BMW Group in Arjeplog, in het noorden van Zweden nabij de poolcirkel, waar hij zich voegde bij de conventioneel aangedreven en plug-inhybride varianten van de nieuwe BMW X1.

Deze duurtest bij vriestemperaturen en winterse wegomstandigheden onderwierp de elektrische motoren, de elektrische vierwielaandrijving, de hoogspanningsaccu, de vermogenselektronica en de laadtechnologie van de BMW iX1 aan bijzonder strenge tests. Het BMW eDrive-systeem van de vijfde generatie maakt gebruik van de nieuwste batterijceltechnologie en intelligent gestuurd warmtebeheer om korte oplaadtijden en een lange actieradius mogelijk te maken, zelfs bij extreme temperaturen onder het vriespunt. Met twee elektromotoren (één voor en één achter) en zijn extreem snelle tractiecontrole is de BMW iX1 perfect uitgerust om op elk terrein efficiënt vooruit te komen.

De BMW iX1 is de derde SAV van het merk met een zuiver elektrische aandrijving. Hij zal aan het modellengamma worden toegevoegd onmiddellijk na de lancering van de nieuwe BMW X1 in het najaar van 2022.

BMW X1 en iX1: daar is de showroom in zicht
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in