Audi RS 6 en RS 7 Competition: apotheoses!

2mnd geleden | Nicolas Morlet

In dit "overgangsjaar" van nieuwe producten zet Audi zijn sportwagens in de schijnwerpers. De RS 6 en RS 7 hebben een cadeautje gekregen: ongeveer 30 pk meer en een handvol kilo's minder voor betere prestaties.

Terwijl de elektrificatie bij Audi, zoals overal, in volle gang is, heeft de V8 zijn laatste woord nog niet gezegd! De 4.0 TFSI van de RS 6 en RS 7 heeft 30 pk gewonnen, waardoor het totale vermogen nu 630 pk bedraagt! Tegelijkertijd zijn de break en de sedan iets lichter geworden, zonder echter onder de 2 ton uit te komen. Hierdoor zijn hun prestaties nog beter: beide modellen spurten nu van 0 tot 100 km/u in 3,4 seconden (-0,2 seconden) en halen 305 km/u met het RS Dynamic Plus pakket! De vierwielaandrijving Quattro en de achttrapsautomaat met zijn verkorte schakeltijden zijn nog steeds zeer efficiënt.

Nieuwe kleuren

Het uiterlijk onderscheidt zich door twee nieuwe matte kleuren (Ascari Blue en Dew Silver) en een paar herziene details, waaronder de optionele 22-duimsvelgen en matgrijze spiegelkappen, dakrails en bumperinzetten. Aan boord maken Mercato Blue-stiksels en Ocean Blue veiligheidsgordels het verschil. Blauwe inzetstukken uit carbon kunnen als optie worden toegevoegd. Andere pakketten met rode of grijze details zijn ook beschikbaar.

Interesse? Verwacht een factuur van ongeveer 150.000 euro.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in