Audi Activesphere: conceptauto voor de vrijetijd

1mnd geleden | Stephane Monsin

Audi onthult met de Activesphere het vierde en laatste model in zijn Sphere-familie. Deze SUV/pick-up/berline voelt zich zowel op als naast de weg thuis en is gebouwd voor het avontuur.

Is het een verhoogde sedan? Een SUV-coupé? Een 4X4 cross-country? Laten we zeggen een beetje van alle drie. De Activesphere is het vierde model in de Audi Sphere-familie. Na de roadster Skysphere, de MPV Urbansphere en de sedan Grandsphere is dit het laatste model uit de reeks. Het is evenzeer een stylingstudie van hoe toekomstige Audi-modellen eruit zouden kunnen zien, én een technologische showcase die Audi's vooruitgang op het gebied van elektrificatie, vierwielaandrijving en vooral autonoom rijden belicht!

De Activesphere is een 100% elektrisch voertuig en beschikt over autonome rijtechnologie Level 4. Een niveau dat het theoretisch mogelijk maakt om praktisch zonder bestuurder te circuleren. In theorie, want we weten dat de uitdagingen op het gebied van infrastructuur en veiligheid van zo’n voertuig het nog niet mogelijk maken het goed te keuren voor de openbare weg. Erkend of niet, we moeten toegeven dat het door Audi ontwikkelde systeem indrukwekkend is. Afhankelijk van of je wilt rijden of niet, kunnen de pedalen en het stuurwiel met een druk op de knop worden ingetrokken, waardoor de Activesphere verandert in een rollende lounge waarin je jouw benen kan strekken en van het uitzicht kan genieten.

Rijdende lounge

Dit verklaart de naam van de familie Sphere: de deuren openen in tegengestelde richting en zonder centrale pilaar, waardoor het lijkt alsof je een luchtbel, een cocon, een woonkamer binnengaat! De Sphere is een 100% elektrisch voertuig met één motor per as (Quattro-vierwielaandrijving). De twee motoren ontwikkelen in totaal 435 pk. Aangezien het om een concept gaat, staat hij niet op een bestaand platform. Cijfers over de actieradius en de oplaadtijd zijn er daarom niet.

De Activesphere, onder zijn nogal serieuze silhouet, is in feite een auto ontworpen voor ontspanning! Aan de achterzijde heeft de kofferbak een originele tweedelige opening, zoals bij een pick-up. Deze opening, versterkt door hard plastic, biedt plaats aan fietsen, ski's of surfplanken, zoals gepromoot door Audi. Zijn bodemvrijheid kan met enkele tientallen millimeter worden vergroot om zijn avontuurlijke kant te accentueren, ideaal voor uitjes. Zoals je ziet, is dit een model op het kruispunt van genres en levensstijlen. Kortom, Audi's visie op de auto van de toekomst...

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in