Alpina B4 Gran Coupé: de M4 voor fijnproevers!

1mnd geleden

BMW Group heeft onlangs de overname van Alpina aangekondigd. Dit is goed nieuws voor liefhebbers van hoogperformante BMW's die de voorkeur geven aan de GT-beleving en die discretie verkiezen boven de extravertie van de M-modellen. De nieuwste aanwinst is de B4 Gran Coupé.

Een lang silhouet gecombineerd met een vloeiende daklijn. Meer is er niet nodig om het atletische maar relatief discrete karakter van de nieuwe B4 Alpina te onderstrepen. Typisch voor het merk herinterpreteren de Alpina Classic gedoopte 20-duimsvelgen het 20-spaaksontwerp van de wielen. De aerodynamische elementen van Alpina geven het model een sportieve uitstraling zonder agressief te ogen.

Onder de motorkap ontwikkelt de 3 liter zes-in-lijnmotor met dubbele turbo 495 pk en 730 Nm. Hij wordt gecombineerd met een achttrapsautomaat en xDrive-vierwielaandrijving. De combinatie levert topprestaties met een acceleratie van 0-100 km/u in 3,7 seconden en een topsnelheid van 301 km/u. Dat is beter dan de krachtigere BMW M4 Competition (3,9 seconden en 290 km/u), maar met minder koppel (510 pk - 650 Nm).

De nieuwe BMW Alpina B4 Gran Coupé is nu beschikbaar voor bestelling, met de eerste leveringen gepland voor juli 2022. De aanbevolen verkoopprijs (in Duitsland) af fabriek uit Buchloe is 91.800 euro.

Alpina B4 Gran Coupé: de M4 voor fijnproevers!
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in