2023 Lexus ES: meer connectiviteit en een nieuwe uitvoering

1mnd geleden

De ES, die in 2018 werd geïntroduceerd en in 2021 een upgrade kreeg, profiteert van nog meer veranderingen die details in het interieur en de connectiviteit verbeteren. Er is ook een nieuwe F Sport Design-uitrusting.

De uiterlijke wijzigingen aan de ES houden verband met de invoering van de nieuwe F SPORT Design-uitrusting. De auto is voorzien van zwarte lichtmetalen 19-duimsvelgen, een keuze uit negen exterieur- en vier interieurkleuren, en een F Sport Design-badge op elke voorvleugel.

Binnenin zijn de wijzigingen klein, met een herziene lay-out van de middenconsole en de vervanging van de twee USB-A- en aux-poorten door een USB-A-poort voor het afspelen van geluidsbronnen met hoge resolutie en een USB-C-poort voor het opladen van apparaten.

Zoals je ziet, is het multimediasysteem de belangrijkste verandering. Het is sneller en heeft nieuwe functies zoals draadloze smartphone-integratie (maar alleen via Apple CarPlay), cloudgebaseerde navigatie en spraakherkenning.

Naast een diagnosesysteem waarmee je een afspraak kunt maken met een dealer in het geval van onderhoud of een storing, maakt de upgrade van de DCM (datacommunicatiemodule) ook toegang op afstand tot de auto mogelijk via de Lexus Link smartphone-app. Hiermee kun je op afstand de deuren openen of sluiten, de alarmlichten activeren en de airconditioning of verwarming instellen vooraleer je in de auto stapt.

De 2023-versie van de Lexus ES gaat in augustus in productie. De eerste leveringen zijn gepland voor oktober.

2023 Lexus ES: meer connectiviteit en een nieuwe uitvoering
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in