Stripverhaal: DS 29

2j geleden | Ch. D.

Na Roadmaster, Eldorado en Corvette 57, drie avonturen die zich afspelen in Amerika en zijn auto's van de jaren 60, is Brian Bones terug! Deze keer staat hij voor een bepaald sappig avontuur.

 

Rodolphe en Georges van Linthout sturen hun centrale personage op onderzoek uit in Frankrijk. Met de jaren 60 als decor leggen zijn bedenkers hem een mythische Citroën DS in zijn handen. Meer bepaald de 29.

In de Verenigde Staten heeft een zekere Wilcroft, een geniale knutselaar, een motor ontwikkeld op basis van bietensap, vermengd met een additief van zijn eigen samenstelling. Een motor die even zuinig als ecologisch en efficiënt is. De olielobby wil echter niets horen over deze uitvinding.

Maar aan de andere kant is de Franse fabrikant Citroën zéér geïnteresseerd. Het enige wat Bones te doen staat, is de DS van Manhattan naar Parijs vervoeren, een reis die niet zonder gevaar is. Het begint al op de lijnboot die hem naar Parijs brengt…

Dit is een stripboek met een goed uitgewerkt scenario. Daarbovenop  blinkt het potlood van Van Linthout uit in de manier waarop het de auto's naschetst die in de jaren 50 en 60 onze wegen bevolkten. Voeg daar nog de manier aan toe waarop de boel op stelten wordt gezet en niets staat een geslaagd uurtje leesplezier in de weg.

DS 29, uitgeverij Paquet, enkel in het Frans

 

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in