STRIPS: 24 UUR VAN LE MANS 1961-1963

1w geleden | Ch. D.

Dit is het achtste stripboek dat Glénat wijdt aan de lange geschiedenis van de '24 Heures du Mans'. Hier gaat het om de jaren 61 tot 63.

Jaren waarin twee grote Italiaanse teams over elkaar heen rolden. De vraag voor de start van de eerste race luidt: wie kan Ferrari verslaan tijdens deze 24 Uren van Le Mans? Jaguar heeft de handdoek in de ring gegooid en Aston Martin kan nauwelijks rekenen op zijn DBR1 die het einde van zijn carrière inluidt.

Maserati doet wel mee voor de knikkers en brengt zijn prachtige en krachtige Tipo 63 in stelling. De strijd tussen het Steigerende Paard en de Drietand belooft nipt te worden. Via Masten Gregory, een in Parijs verdwaalde Amerikaanse coureur, geven Denis Bernard en Christian Papazoglakis, de auteurs van dit nieuwe opus, ons historische anekdotes, verhelderende zijsprongetjes en inzichten in dit boeiende tijdvak.

Onder de winnaars vindt u ook een zekere Paul Frère, ingenieur van opleiding, maar even scherp met de pen als met het stuurwiel. Later zou deze Paul Frère een journalist worden waar veel autofabrikanten naar luisteren. (Ch.D.)

24 Heures du Mans 1961-1963', door Bernard en Papazoglakis, Glénat

tags-label Boeken & Strips
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in