Kuifje krijgt eigen ruimte in Autoworld

2j geleden | Nicolas Morlet

Bijna 100 jaar oud is Kuifje populairder dan ooit! Na een vliegtuig van Brussels Airlines met zijn beeltenis en de raket die hem naar de maan bracht in onze paspoorten, wijdt Autoworld nu een permanente ruimte aan de auto's van de beroemde reporter.

In de nieuwe ruimte staan enkele van de 79 voertuigen die Kuifje in zijn 24 avonturen heeft gebruikt. Het gaat onder meer om de beroemde Ford T uit "Kuifje in Congo", de Lincoln Torpedo Grand Sport uit "Sigaren van de Farao", de Amilcar CGS uit "Kuifje in het land van de Sovjets", de Opel Olympia die door de Syldavische spionnen wordt gebruikt in "De scepter van Ottokar" (een exacte kopie van de eerste auto die Hergé in 1938 kocht), de Impéria Mésange in "De krab met de gouden klauwen", de Lancia Aprilia van Emir Ben Kalish Ezab in "Kuifje in het land van het zwarte goud" of de bestelwagen van de slagerij Sanzot en de 2CV van Jansen en Janssen. En dan zwijgen we over de talrijke auto's die samentroepen voor het kasteel van Moulinsart in het laatste plaatje van het album "Cokes in voorraad".

Hoewel de meeste van de tentoongestelde voertuigen miniaturen zijn, met een verwijzing naar de strip waaruit ze komen, omvat de tentoonstelling ook twee echte auto's: de zwarte Ford T waarin Kuifje zijn avonturen in Congo begint en de rode Willys Jeep die in het "Land van het zwarte goud" figureert.

De toegang tot de Kuifje-zone is inbegrepen in de prijs van het toegangsticket.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in