De zwendel achter de schone auto

2j geleden | Nicolas Morlet

Onder druk van politieke besluiten doen autofabrikanten steeds vaker aankondigingen die hun groene imago bevestigen. Schaamteloos beloven ze ons voor de middellange termijn auto’s die schoner dan schoon zijn. Retoriek? Of bestaat de "schone auto" echt?

 

Het antwoord is duidelijk nee, volgens de Franse journalist en automobielingenieur Nicolas Meunier. In de 144 bladzijden van zijn boek met de veelzeggende titel "L'arnaque de la voiture propre" ("De oplichterij van de schone auto", het boek is niet verkrijgbaar in een Nederlandse vertaling) ontmantelt hij de mythen en overtuigingen die ons - letterlijk en figuurlijk - worden verkocht over de auto en zijn relatie tot het milieu.

Dit is verre van een pamflet tegen de elektrische auto, waarover logischerwijze veel wordt gediscussieerd, maar de auteur illustreert en demonstreert waarom het utopisch is te denken dat een auto geen impact op de planeet kan hebben. Hij put ook uit zijn ervaring als journalist bij Challenges-magazine om verder te kijken dan alleen maar het "product". Meunier houdt ook de politieke beslissingen tegen het licht die duidelijk richtinggevend zijn voor de opties van de autofabrikanten voor de toekomst. Tenslotte wikt en weegt Meunier de nieuwe commerciële methoden die ongetwijfeld een pervers effect hebben.

Dit boek stelt ons in staat alle problemen en uitdagingen die de auto en zijn gebruikers te wachten staan, beter te begrijpen. Iedereen zou het moeten lezen, vooral de beleidsmakers!

 "L'arnaque de la voiture propre" wordt verkocht bij de FNAC voor 9,95€.

 

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in