De 50 grootste rally's

3w geleden | Ch. D.

Henry Ford zei dat de motorsport werd geboren toen de tweede auto op zijn wielen werd gezet. In de begindagen namen coureurs deel aan rally's om het technische kunnen, de prestaties en de betrouwbaarheid van hun machines te demonstreren. Decennialang kon alles wat wielen had starten in de competitie.

Maar stukje bij beetje maakte avontuur plaats voor sport. Navigatie- en handicapformules verdwenen. Er was de wens om het schandaal van de Rally van Monte Carlo van 1966 met de diskwalificatie van de drie zegevierende Mini's te vergeten, er verschenen kleine sportcoupé's zoals de Alpine-Renault A110, Lancia Fulvia of Porsche 911 en de discipline werd professioneler.

Alpine, Lancia, Subaru, Ford, Citroën, Peugeot, Hyundai, Munari, Waldegård, Darniche, Michèle Mouton, Loeb, Ogier... Al 45 jaar lang doorkruist het wereldkampioenschap Rally de continenten en waagt het zich op alle terreinen, alle ondergronden en in alle omstandigheden. De schat aan anekdotes en verhalen die dat opleverde heeft Alexandre Stricher doen besluiten ze in boekvorm te bundelen. Hij haalt herinneringen op aan vijftig rally's die het Wereldkampioenschap Rally legendarisch hebben gemaakt.

Zijn selectie gaat van de eerste triomf van Andruet en Biches Alpine in de Monte Carlo van 1973 tot de opkomst van Ogier, via de capriolen van Ari Vatanen en Colin McRae. Van 1973 tot bijna het heden. Stricher maakt een reis langs de mooiste wegen, de mooiste heldendaden, met de mooiste ritten in de wereld van de rallysport. 

 

 

 

“The 50 greatest rallies”, door A. Stricher, E.T.A.I.

tags-label Boeken & Strips
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in