Boek Aston Martin vertelt verhaal van DB 2 tot DBX

1mnd geleden

De initialen "DB", de meest benijde letters in de automobielindustrie, zijn nu beroemder dan de persoon voor wie ze staan.

En inderdaad, David Brown (DB) kruiste zijn pad met Aston Martin slechts tussen 1947 en 1972. Het was echter in deze beslissende periode, en onder zijn meer dan doortastende leiding, dat Aston Martin een gedaanteverwisseling onderging.

Onder David Brown groeide het merk uit van een bescheiden werkplaats, waar met de hand schitterende wedstrijdmachines werden gemaakt, tot een bedrijf dat een van de meest prestigieuze in de autoproductie ter wereld is geworden. Vandaag neemt Aston Martin in de aula van GT-fabrikanten een bijzondere plaats in. Het Britse bedrijf heeft zich altijd onderscheiden door zijn terughoudendheid, de elegantie van zijn creaties, de discretie van zijn stijl, en een terughoudendheid die toch met kracht gepaard gaat.

Sommige van de modellen die volgden werden legendarisch, zoals de DB 5 van de beroemde 007. De geschiedenis van Aston Martin is de laatste 70 jaar georganiseerd rond acht grote families, die elk een sterke persoonlijkheid hebben en rechtstreeks in verband staan met hun scheppers.

Serge Bellu, een specialist in de geschiedenis van de auto, heeft een prachtig geïllustreerd boek geschreven over dit archetypisch Britse merk. Met hem gaat u van Aston Martin vóór David Brown naar de DB Z, die de exclusiviteit van deze prachtige Engelse auto prijst. Het boek neemt ook de Italiaanse lijn en de DB 7, die de koerswijziging markeerde, onder de loep.

‘Aston Martin de la DB 2 à la DB X', door Serge Bellu bij Glénat. Enkel verkrijgbaar in het Frans.

tags-label Boeken & Strips
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in