Boek: The BMW Century, the ultimate performance machines

3j geleden | Ch. D.

Voor het eerst gepubliceerd in 2016, duikt dit sterke boek op grootformaat weer op. De nieuwe, volledig bijgewerkte editie telt 240 rijk geïllustreerde pagina's.

 

In feite ontdekt u alle technologische ontwikkelingen die het Beierse merk vandaag aanbiedt, tot en met de nieuwe hybride en 100% elektrische modellen. Voor de volledigheid: BMW werd in 1916 opgericht en is een van de oudste en meest gerespecteerde constructeurs ter wereld.

Al meer dan een eeuw is het Duitse merk altijd gericht geweest op technische innovatie. Zo alleen kon het zijn wereldwijde reputatie op het gebied van luxe, prestaties en design consolideren.

Toch was het oorspronkelijk een fabrikant van vliegtuigmotoren. Ook toen al was het merk op zoek naar gesofisticeerde materialen en innovatieve productietechnieken. Een zoektocht naar uitmuntendheid die het handelsmerk werd van BMW doorheen zijn geschiedenis.

In 1923 zet BMW een legendarische motorfiets in de markt: de R32 met boxer-twin. Daarna pas volgt de auto, met modellen zoals de 328-roadster getekend door Kurt Joachimson of de prestigieuze bloedlijn GT’s met de beruchte letter  'M' op de achterklep. Het is een plezier om samen met de auteur, Tony Lewin, de geschiedenis van dit grote merk te herbeleven. (Ch.D.)

“The BMW Century, the ultimate performance machines” door Tony Lewin

 

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in