Boek: Lamborghini, briesende stieren met V12-aura

3j geleden | Ch. D.

Elk kwartaal verschijnen er bij Glénat interessante boeken gewijd aan prestigieuze auto's, motorsport of... Harley-Davidson. Maar deze keer zijn de exploten van Ferruccio Lamborghini aan de beurt. Een geschiedenis die begon met de productie van landbouwtractoren.

 

Maar op een dag kruiste het pad van Ferruccio dat van Enzo Ferrari en besloot hij als misnoegde klant hem te bestrijden op zijn favoriete terrein: de grand touring-sportwagen. Vanaf de Miura zou niets meer hetzelfde zijn onder de Italiaanse prestigemerken.

Maar het boek waarover we het hier hebben, concentreert zich bewust op de meest buitengewone modellen van het merk met de emblematische stier. Daarom heeft de auteur van dit boek, vol foto's, technische fiches en verhalen, zich geconcentreerd op de uitzonderlijke protagonisten, stuk voor stuk uitgerust met een twaalfcilindermotor.

De selectie omvat  een wonderbaarlijke lijn van GT’s die vijf generaties overspant. Elk van deze auto's vertegenwoordigt een van de exclusiefste en meest gewilde "supercars" in de geschiedenis van de automobiel. De Miura, de Countach, de Diabolo, de Murciélago en tenslotte de Aventador. Auto's die je met enig talent moet bestieren, het is waar.  (Ch.D.)

Lamborghini, monstres sacrés', door Serge Bellu bij Glénat

 

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in